Sat - Lux TV live streaming

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ / AUTUMN

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ / AUTUMN

Επικεφαλίδες Θεμάτων

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Γενικά: Ένα ποτήρι κρασί είναι....υγιεινό

Το κρασί ήταν, είναι και θα είναι το πιο αγαπητό και δημοφιλές ποτό για την ευχάριστη γεύση του και την ευφορία που δημιουργείται μετά την κατανάλωσή του. Στην Αρχαία Ελλάδα, η κατανάλωση του κρασιού ήταν καθημερινή συνήθεια.Μετά απο επιδημιολογικές και εργαστηριακές έρευνες, οι επιστήμονες, διαπίστωσαν ότι η ουσία που δρα προστατευτικά στα αγγεία και στην καρδιά είναι κυρίως η αιθυλική αλκοόλη.
Η αιθυλική αλκοόλη διαστέλλει τα αγγεία, έχει μια χαλαρωτική δράση στα αγγεία της καρδιάς, του εγκεφάλου αλλά και περιφερειακά, έτσι βοηθάει στην καλύτερη παροχή αίματος.


Συγκεκριμένα, το κόκκινο κρασί περιέχει μεγάλο ποσοστό ουσιών που χαρακτηρίζονται από μεγάλη αντιοξειδωτική δράση, οι οποίες βρίσκονται και στα φρούτα και τα λαχανικά.

Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι 10 έως 30 gr. αλκοόλης την ημέρα, κάτι που ισοδυναμεί με 1 έως 3 ποτηράκια κρασί (100 - 300 cc αν δεχτούμε ότι είναι ένα κρασί μέτριο με περιεκτικότητα αλκοόλης 10%), βοηθούν στην προστασία της καρδιάς σε άντρες πάνω από τα 40 και γυναίκες που έχουν περάσει την εμμηνόπαυση.

Όμως, καλό είναι να θυμόμαστε και την αρνητική πλευρά του αλκοόλ, όταν ξεπερνά κανείς το όριο των 1-2 μερίδων την ημέρα κατά την ενήλικη ζωή ή όταν πίνει στην παιδική και εφηβική ηλικία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: