Sat - Lux TV live streaming

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ / AUTUMN

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ / AUTUMN

Επικεφαλίδες Θεμάτων

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Γενικά: Κακό στη φυσική κατάσταση των παιδιών κάνει η τηλεόραση και ο ηλεκτρονικός υπολογιστής

Αυστραλιανοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι έφηβοι που βλέπουν περισσότερες από δύο ώρες τηλεόραση καθημερινά ή κάνουν χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή μπορεί να έχουν λιγότερη σωματική αντοχή κατά τη διάρκεια τεστ κοπώσεως.
Το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ και ειδικότερα το Κέντρο Παχυσαρκίας της Νέας Νότιας Ουαλίας έθεσαν υπό ιατρική παρακολούθηση 2.750 μαθητές 11-15 ετών από σχολεία της Νέας Νότιας Ουαλίας. Τα παιδιά ερωτήθηκαν για διάφορες καθιστικές δραστηριότητες όπως του χρόνου ανάγνωσης, χρήσης του ηλεκτρονικού υπολογιστή, της τηλεόραση και του διαβάσματος.



Γενικά, οι μαθητές που κάθονταν μπροστά στην τηλεόραση ή τον ηλεκτρονικό υπολογιστή για περισσότερες από δύο ώρες την ημέρα είχαν κακές επιδόσεις στο τεστ σωματικών αντοχών.

Οι γονείς λοιπόν θα πρέπει να βάζουν ξεκάθαρους κανόνες για την χρήση της τηλεόραση και του ηλεκτρονικού υπολογιστή, να μην επιτρέπουν την ύπαρξη τηλεόρασης στο παιδικό δωμάτιο ή ακόμη και να προβλέπουν μέρες χωρίς καθόλου επαφή του παιδιού με την τηλεόραση και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: